آژانس تبلیغاتی الرا

برندسازی - دیجیتال مارکتینگ - طراحی سایت - بازاریابی - تبلیغات

طراحی UX (طراحی تجربه کاربری)

CEM چیست ؟

آیا تابجال برایتان پیش آمده که به فروشگاه،‌نمایشگاه یا سازمانی مراجعه کنید، اما حس خوبی از پیمایش درآن مجموعه نداشته باشید ؟

مثلا فروشگاهی که چیدمان محصولات آن به نحوی نیست که بتوانید به راحتی چیزی را که نیاز دارید پیدا کنید ؟ یا نمایشگاهی که در آن سر در گم هستید ؟ یا سازمانی که برای انجام یک کار اداری به آن مراجعه کرده اید اما فرآیندهای نامشخص، عدم وجود یک چرخه کار منظم،‌ حاضر نبودن افرادی که باید باشند، نبودن علائم و تابلوهای واضح بخش های مختلف و . . .

شما پس از مراجعه به هر یک از موارد فوق نسبت به سازمان، برند و سیستمی که متولی اجرای امور بوده حس خوبی کسب نخواهید کرد و در نهایت تجربه نامطلوبی از ارتباط شما با آن مجموعه شکل خواهد گرفت.

این موضوع در بحث مدیریت ارتباط با مشتری با عنوان CEM یا مدیریت تجربه مشتری یا سفر مشتری مورد بررسی و برنامه ریزی قرار میگیرد.

کارشناسان این حوزه با مد نظر قرار دادن کلیه تعاملات و روابطی که بین مشتری و سازمان از لحظه اول شکل گیری این ارتباط از طریق ابزار ها و رسانه های تبلیغاتی بوجود می آید تا زمانی که فرد به مشتری سازمان تبدیل شده و پس از آن که خدمات پس از فروش دریافت می نماید،‌ برنامه ریزی ها و اقدامات خود را معطوف به کسب تجربه ای مطلوب و حس خوب از آن برند می نمایند.

مفهوم user experience – تجربه کاربری

در موضوع پیاده سازی نرم افزار های مختلف، بالاخص طراحی وب سایت ها و طراحی اپلیکیشن های موبایل، ملاحظاتی مشابه موارد فوق الذکر وجود دارد تحت عنوان طراحی تجربه کاربری یا همان User Experience.

طراحی تجربه کاربری ( ux design)، بطور خلاصه اشاره دارد به احساسات و نگرش های کاربر به محصول نرم افزاری، که شامل جنبه های علمی، تجربی،‌ عاطفی و همچنین درک کاربر از سیستم مانند فهم و سهولت استفاده از آن می باشد.

بطور کلی پارمترهایی که با آن میتوان مطلوبیت طراحی صورت گرفته برای تجربه کاربری را سنجید، شامل موارد زیر می باشند :‌

  • مفید بودن محصول
  • قابلیت استفاده و بکارگیری
  • سهولت در یافتن محصول و پاسخ های موردنیاز
  • دارای اعتبار و قابل اعتماد
  • مرغوبیت و مطلوبیت محصول
  • سهولت در دسترسی و استفاده
  • ایجاد ارزش

طراحی UI (طراحی رابط کاربری)

رابط کاربری یا همان User interface، لایه ارتباطی واسط میان کاربر و سیستم می باشد. بطور مثال اطلاعات ذخیره شده در بانک های اطلاعاتی می بایست در قالبی که قابل فهم برای کاربر می باشد نمایش داده شود و یا داشبوردی که کاربر برای مدیریت فعالیت ها و سرویس های خود بکار میگیرد می بایست داراری زیبایی بصری، سهولت دسترسی و کاربردی باشد. این مفاهیم زیر مجموعه بحث طراحی رابط کاربری (UI design) مورد بررسی قرار می گیرد.

طراحی اثرپذیر و مطلوب رابط کاربری در اپلیکیشن های موبایل،‌وبسایت ها، نرم افزار ها،‌پورتال ها و . . . از اهمیت بسیار بالایی در میزان جذب اقبال کاربران و موفقیت محصول برخوردار است.

به یاد داشته باشید پس از تصمیم گیری در خصوص نوع و مدل کسب و کار آنلاین خود و پیش از پیاده سازی نرم افزاری آن، می بایست به فکر طراحی مطلوب UX و پس از آن طراحی UI سرویس خود باشید و این امر مستلزم دارا بودن تیمی خبره در بحث گرافیک و برنامه نویسی و توسعه و همچنین تجربه مکفی در اجرای پروژه های متعدد نرم افزاری می باشد.

آژنس تبلیغاتی الرا با دارا بودن تجربه چشمگیری در طراحی و پیاده سازی وبسایت ها،‌اپلیکیشن ها و سایر نرم افزار های کاربردی، و نگاه ویژه به طراحی منحصر به فرد ux و ui آماده ی خدمت رسانی به کسب و کارهایی می باشد که بر بستر فضای انلاین فعالیت می کنند.