یک وبسایت موفق، نتیجه برنامه ریزی و اجرای صحیح پروژه توسط تیمی از افراد متخصص و مجرب می باشد.

این روزها شاهد فعالیت افراد و تیم های متفاوت در حوزه طراحی و راه اندازی سایت ها و فروشگاه های آنلاین هستیم، اما چگونه باید فهمید گروهی که بعنوان مجری وبسایت ما قرار است پروژه را انجام دهند از صلاحیت کامل برخوردار هستند یا خیر ؟!

خب برای اینکه بتوانیم به نتیجه درست برسیم، ابتدا باید دانش کافی در خصوص فرآیند ها و همچنین مراحل طراحی سایت داشته باشیم، برای همین به چند موضوع اصلی در خصوص وبسایت

انواع وب سایت ها

  • سایت شخصی

    هدف از طراحی وب سایت شخصی ایجاد برند شخصی یا همان پرسونال برندینگ برای یک فرد می باشد.

  • سایت شرکتی

    هدف از طراحی وبسایت شرکتی، ایجاد یک هویت مجازی برای یک برند تجاری یا شرکت به همراه معرفی محصولات و خدمات آن مجموعه می باشد.

  • سایت فروشگاهی

    راه اندازی فروشگاه آنلاین برای برندهایی است که استراتژی فروش آنلاین برای محصولات و خدمات خود دارند.

  • سایت های دولتی

    طراحی سایت های دولتی، مناسب برای نهاد ها و سازمان های بزرگ می باشد که با هدف ایجاد یک پایگاه اطلاع رسانی مجازی و همچنین تسهیل و تسریع خدمت رسانی به مراجعه کنندگانشان انجام می شود.

مراحل طراحی سایت

  • فاز اول – برنامه ریزی و تعیین اهداف

    اولین مرحله از فرآیند طراحی سایت، تعیین هدف برای آن می باشد، که در آن مشخص میکنیم هدف ما از راه اندازی وبسایت شامل چه مواردی می باشد؟

  • فاز دوم – استخراج امکانات و نقشه سایت

    در مرحله دوم، با توجه به اهداف تعیین شده در فاز قبلی، فهرستی از امکانات مورد نیاز در سایت را لیست کرده و بر اساس آنها نقشه سایت یا همان site map را ایجاد می نماییم که حاوی ساختار درختی صفحات، بخش های مختلف سایت  و همچنین محتوای صفحات می باشد.

  • فاز سوم – طراحی قالب گرافیکی سایت

    در این مرحله، با توجه به نقشه و محتوای سایت، تیم گرافیک، اقدام به طراحی قالب گرافیکی صفحات سایت بعلاوه المان های بصری مورد نیاز می نماید تا بوسیله آن تیم برنامه نویسی نسبت به چگونگی پیاده سازی و چیدمان سایت تفهیم شوند.

  • فاز چهارم – برنامه نویسی فرانت اند

    در این مرحله تیم برنامه نویسی فرانت اند، طرح های گرافیکی بدست آده در فاز قبل را با استفاده از زبان های برنامه نویسی سمت کلاینت، تبدیل به کد های قابل فهم توسط مرورگر های کامپیوتری می نمایند که اصطلاحا به آن طراحی وابسایت استاتیک می گویند.

  • فاز پنجم – برنامه نویسی داینامیک و اتصال به بانک اطلاعاتی

    در مرحله پنجم، قالب های استایتک بدست آمده در مرحله قبل با اتصال به بانک اطلاعاتی (database) سایت و برنامه نویسی سمت سرور، از حالت استاتیک یا ثابت به داینامیک یا پویا تغییر حالت داده دارای قابلیت های از قبیل : ارتباط تعاملی با کاربر، بروز رسانی از طریق سیستم مدیریت محتوا، پردازش اطلاعات و . . . می گردند.

  • فاز ششم – ورود محتوای آزمایشی و تست

    در این مرحله بصورت تست، مقداری از محتواهای تولید شده، در سیستم سایت وارد می گردند و تیم کنترل سایت اقدام به چک و تست تمام قسمت های سایت می نماید تا اگر ایرادی در سیستم یافت شود از طریق ارتباط با تیم فنی نسبت به برطرف کردن آن اقدام نماید.

  • فاز هفتم – آموزش استفاده از سایت

    پس از برطرف کردم باگ ها (ایرادات نرم افزاری) احتمالی توسط تیم فنی، نحوه استفاده از سیستم مدیریت محتوای سایت، به کارفرما یا مالک نهایی وب سایت، آموزش داده شده و فرآیند تحویل پروژه به انجام می رسد.

    در قسمت های بعدی این مقاله، به نکات بیشتری در خصوص چگونگی و اجرای پروژه طراحی سایت و کسب اطلاعات بیشتر در مورد انتخاب بهترین شرکت طراحی سایت، عنوان خواهیم کرد، با ما همراه باشید . . .